Clinica DENTALMED

Thursday, October 07, 2010

Joie de vivre

Pe Zoso il urmaresc de cativa ani si chiar daca nu sunt intotdeauna de acord cu el, puseurile lui venite din suflet si spontane au reusit sa ma impresioneze. Pe 5 octombrie a scris pe blog un text care sincer, merita sa fie citit si dat mai departe, pe modelul mesajelor mass care circula pe messenger. Va invit sa cititi o parte din text; textul integral il puteti citi pe blogul lui.

50 de ani de comunism ne-au răpit, fără drept de apel, capacitatea de a şti cum să fim fericiţi. Ne cumpărăm tot felul de chestii, ne kassel016 thumb Joie de vivreîntrecem cu vecinii în maşini şi în borcane cu murături, cu colegii de la  muncă şi prietenii în telefoane, vacanţe si tricouri de firmă, totul pentru a ne simti mai bine. Vrem să ne simţim mai bine şi pentru asta suntem dispuşi să cheltuim sume mari de bani. Iar la sfârşitul zilei rămânem cu ratele, cu oboseala, cu nervii, cu românismele, fără a fi însă mai fericiţi, ci doar un pic satisfăcuţi că i-am arătat vecinului sau colegului că noi suntem cei mai şmecheri din parcarea blogului, chiar dacă asta înseamnă că în seara asta mâncăm piure cu cartofi prăjiţi.

Atunci când eşti ok începi să vezi lucrurile altfel. Începi să apreciezi tot felul de lucruri care ţi se păreau irelevante în trecut, gen locuri de plimbat cu bicicleta sau lipsa manelelor. Până la urmă despre asta e vorba. Despre relaxare. Ce rocanis lupus Joie de vivrest are să te omori cu munca pentru 1.000€ în plus, dacă nu apuci să îi cheltuieşti? Şi ştiu că nu merită pentru că […]

 

 

 

Restul textului il puteti citi aici http://www.zoso.ro/eu-sunt-ok

No comments:

Powered by Blogger

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner