Clinica DENTALMED

Saturday, February 20, 2010

Am fost lovit de o masina...








pe la 15 si ceva am iesit si eu cu Specialized-ul meu sa ma dau pe asfalt deocamdata, ca nu am vrut sa ma umplu de noroi de la prima iesire mai serioasa.
asadar, ma plimbam. la un moment dat, am zis sa intru prin parcarea din Carrefour Brasov, sa mai schimb putin traseul. la iesire, chiar langa ghereta paznicului, am observat niste fosti colegi din televiziune vrand sa treaca trecerea de pietoni. am franat, dar nu brusc, ca sa-i las sa treaca. nici nu au apucat sa faca ei un pas, ca din spate m-a lovit tare de tot un tip cu un golf break model mai vechi. am simtit lovitura ca si cum m-ar fi lovit un ciocan de o tona in spate. in momentul acela, am zburat peste ghidon vreo 4-5 metri si am aterizat pe asfalt. primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma uit in spate la bicicleta. cand am observat roata, m-am luat cu mainile de cap si m-am intins pe spate uitandu-ma la cerul de un albastru pur, gandindu-ma la cat o sa ma coste reparatia. intre timp, soferul si pasagerul (doi tineri) au venit la mine si au incercat sa ma ridice, m-au intrebat daca sunt bine, si-au cerut scuze, ma rog... stiti povestea. paznicul a chemat oameni prin statie si lumea se stransese pe acolo. fostii colegi care trebuiau sa treaca pe trecere s-au oprit si se uitau. eu aproape ca plangeam dupa bicicleta. abia apoi m-am dumirit si am verificat sa nu am eu ceva. din fericire, nu am decat o julitura de marimea unei unghii mari pe genunchiul stang si una si mai mica pe cotul stang. soferul mi-a spus de la inceput ca nu vrea cu politie, pentru ca daca afla tatal lui era de rau etc.
vorbisem cu el sa bag bicicleta in masina si sa mergem acasa la el in sacele sa imi dea bani. intre timp, venisera si niste oameni de la carrefour si ne-au invitat in parcare. acolo, m-au intrebat daca am nevoie de ambulanta etc. nu a fost nevoie si le-am zis ca rezolv eu cu soferul. am discutat si i-am zis ca se rezolva tot cu 500 de lei. mi-a zis sa urc cu tot cu bicicleta in masina si sa merg cu ei in sacele. sunt cam suspicios cu cei care ma invita in masina, asa ca am preferat sa ii iau asigurarea si sa-l trimit pe el in sacele sa vina cu banii. zis si facut, mi-a dat asigurarea, i-am luat numele, adresa, CNP-ul, data nasterii, numarul de inmatriculare in timp ce el s-a dus pana acasa. s-a intors si mi-a aratat ca nu are decat 100 de euro si 30 de lei. am zis ok, desi tare vroiam sa rezolvam cu politia toata treaba.
dar apoi m-am gandit, daca chemam politia, ce se intampla? tipul lua vreo 2-3 puncte, 200 lei amenda si eu ramanea sa imi platesc din banii mei reparatia. tot eu ieseam in paguba.
mi-a dat banii, am dat mana dupa care ei au plecat si eu mi-am carat bicicleta in spate pana acasa, cam 2 km.
iata si niste poze cu bicicleta, facute in balcon cu cateva minute inainte sa scriu mesajul acesta.
eu zic ca pozele vorbesc de la sine.

10 comments:

Constantin Gabor said...

Bine ca n-ai patit nimic si bine ca omul a avut bunul simt sa-ti dea bani pentru reparatie. Oricum ar trebui sa-i arda lega cu atat mai tare pe astia care accidenteaza biciclisti!!!

tiberiu said...

Insanatosire si tie si bicicletei...
Ce sa zic , eu nu stiu daca reactionam la fel... dar bine ca esti bine...acum sa vad cu ce mai iesim ...la plimbare....PAcat ca ai ratat vacanta.

Anonymous said...

Si eu am luat un sut mai demult , dar nu a fost asa grav. De fapt bicicleta nu a patit nimic, m-am ales eu cu un sut in fund ...
Sper sa repari roata aia cu banii primiti....

Margot vintage said...

Bine ca esti zdravan!!imi pare rau pt experienta asta!!!!La noi,mersul cu bicicleta este sport extrem!!!
Trebuia sa va fi dus el(pe tine si bicicleta)acasica...
Succes cu reparatu'!

Maximilian said...

Roata aia nu valoreaza nici pe departe 500 RON, asta e o nerusinare! Janta e putin posibil sa sara de 50, iar la asta se adauga manopera pentru respitare si centrare; in total vreo 70-80 RON, in functie de ce janta noua iti alegi. Ai luat banii de pe niste tinerei si te mai si lauzi cu asta! Defilezi in justitiarul care ameninta cu politia, desi sigur o incurcai fiindca nu ai bicicleta echipata conform legii pentru mersul pe strada. Nu imi vine in minte decat un singur cuvant: RUSINE! Ai dat o teapa romaneasca; fii mandru de tine! (Majusculele nu se utilizeaza in zilele cand esti lovit de masini partial si din propria vina?)

Maximilian said...

Vezi de sterge comentariul anterior! Nu cumva sa nu te sarute pe buca accidentata cineva, eroule!

Anonymous said...

de acord cu MargOl, bine ca nu ai patit nimic. fiarele, da-le-n masa!
@ Constantin: get a life! si tu esti, la faza asta, la fel de naiv, robert... VOI CREDETI CA IN ROMANIA MILENIULUI 3, RESPECTA CINEVA MERSUL PE BICICLETA??? din toate punctele de vedere... 'enviromental frendli', etc...
e riscant cu bicla pe strazile astea. voi vreti piste... asta nu vor (nu ca nu pot!) sa asfalteze ca lumea niste drumuri..
''ar trebui sa-i arda lega cu atat mai tare pe astia care accidenteaza biciclisti!!!'' <--- prietene, ti-e rau?! un' te crezi?? nu cred ca ala s-a dus la carrefour sa loveasca un biciclist... daca ati trecut de curand pe acolo, ati observat cat de 'bun' e asfaltul. hai s-o luam altfel: cati biciclisti respecta normele in vigoare?? casca, echipament complet de protectie, vesta reflec... etc. ha?!
PS: cam haos in commentul asta al meu (my bad!), dar trebuia sa-i raspund :)

Larisa said...

Pentru Maximilian: Ce rusine???Ca a luat mai multi bani decat costa reparatia???Foarte bine si pacat ca a luat numai atat!!!Neatentia se plateste, nu lovesti omul, si gata, scapi cu reparatia bicicletei. De daune morale ai auzit???Mai invata atunci! Trebuia sa caste ochii soferul!

bgoodforyou said...

bine ca esti sanatos.
sa fie de invatare tuturor - atentie maxima. e destul de greu sa opresti 1 tona.

in rest, mana pe carte dragilor in loc sa va jigniti intre voi.
Art 76. alin 1.
http://bpr.b.politiaromana.ro

bgoodforyou said...

si mersul pe bicicleta nu e sport extrem la noi cum gresit cred unii.
depinde doar de noi sa fie civilizat.
v-o zice unu care merge cu bicla de 3 ani numai pe strazile din bucuresti.

Powered by Blogger

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner