Clinica DENTALMED

Friday, February 26, 2010

Poze Masa Critica Brasov 26 Februarie 2010

Iata ca s-a incheiat si Masa Critica editia Februarie 2010, prima din acest an. De aceasta data, presa s-a conformat si a popularizat evenimentul cu cateva zile inainte, ceea ce a contribuit enorm la cresterea numarului de participanti. Evenimentul s-a mai popularizat si prin afise facute de mine si lipite impreuna cu un amic de-al meu, Marius Davidescu (Dark David) in majoritatea liceelor si prin statiile RATBV. M-a mai ajutat si Adrian Iordache care a mai impartit cateva flyere, gest care a fost de foarte mare ajutor :D. Sper ca data viitoare sa ne descurcam mai bine la acest capitol.

Referitor la desfasurare, as avea cateva de comentat. Atitudinea unor participanti a fost de cea mai joasa speta, desi a fost clar stabilit de la inceput ca se va merge pe o singura banda, se va merge grupat, incet si nimeni nu o ia inaintea celorlalti. Ca sa nu mai zic de comportamentul unora care, la vederea unor domnisoare dragute pe trotuar, au inceput sa le adreseze cuvinte greu de reprodus. Sau au adresat injurii si altor pietoni sau soferi. Au mai fost momente haotice, cand unii au luat-o inaintea plutonului sau au circulat pe alta banda sau pe trotuar.

Insa momentul culminant a reprezentat ruperea plutonului in centrul civic, la intoarcere, cand cineva s-a gandit ca ar fi "cool" sa actioneze total altfel decat majoritatea. Asadar, un grup rebel de vreo 30 de biciclisti a luat-o la stanga pe langa skate park, traversand riscant 6 benzi de circulatie, de pe dreapta pe stanga. Plutonul si-a continuat linistit traseul stabilit pe Iuliu Maniu.

Vreau sa multumesc tuturor pentru participare, pentru faptul ca au crezut in acest eveniment si imi pare rau pentru cei care inca mai erau la munca. In martie, ora de intalnire va fi modificata, intrucat ziua va fi mai lunga.

Insa vreau sa multumesc foarte mult si Politiei Brasov, care a trimis un echipaj sa ne insoteasca inca de la inceput. Masina a stat tot timpul in spatele nostru si ne-a ajutat acolo unde era nevoie.
Multumesc si Realitatea TV, care a participat efectiv la plimbare si a surprins in cateva cadre evenimentul. Multumesc si jurnalistilor care au fost in diverse locuri si au imortalizat momentele pline de euforie ale noastre.

Ne vedem in 26 Martie, la ora 17, la acelasi loc, adica in fata Primariei Brasov, la statuia lupoaicei cu pui.

Apropo: daca vedeti un Logan albastru-verzui BV 70 ANE (parca), transmiteti-i multe "cuvinte frumoase" din partea mea!














4 comments:

Unknown said...

Obositor dar a meritat,organizare nu prea a fost din cauza celor care mergeau ........,in rest ok.Bravo, asteptam urmatoarea masa critica.!

Rares said...

Un singur lucru nu pot sa inteleg: de unde atatia retardati la masa critica? Ma refer aici in special la cei cu bitze de trial. Pe langa faptul ca habar nu au sa se poarte, nici nu stiu sa respecte regulile de circulatie.
E trist ca ne promovam asa.

Robert Lazar said...

sa nu generalizam. nu toti cei cu bicle de trial s-au purtat asa. plus ca au fost si altii cu alt fel de bicle care au luat-o rau pe aratura.
dar sper ca pana data viitoare sa mai invete cum se procedeaza.

ionutu said...

Salutare,
din păcate pentru mine, mă aflam în grupul celor care au făcut "manevra" din Centrul Civic la întoarcere. Dar la mine a fost din inerţie. :D Data viitoare o să încerc să stau mai pe la mijlocul plutonului, să fiu sigur că sunt cu restul plutonului, în caz că apar tot soiul de "temerari" cu astfel de iniţiative.

Mişcarea a fost bună în general. Cu atitudinea şi conştientizarea propriului mesaj, stăm cam prost. Mă refer aici la cei care fumau boem pe biţă, interpelau piţipoancele de pe trotuare, sau înjurau pietonii care traversau -pe trecere- strada.

Powered by Blogger

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner