Clinica DENTALMED

Thursday, March 04, 2010

Dezbatere publica 4 martie Brasov



la ora 9:13 minute a inceput azi, in Sala de Consiliu a Primariei Brasov, dezbaterea publica privitoare la amenajarea spatiilor verzi in municipiu.
In principiu, avand in vedere faptul ca in ultimii ani, s-au defrisat multe hectare de paduri si s-a distrus o mare parte din spatiul verde, va creste numarul de contraventii de la 6 care erau pana acum pana la 32. Asadar, distrugerea unui metru patrat de spatiu verde amenajat va fi sanctionat cu amenda dar si cu despagubire de 500 de lei. Deci trebuie sa bagati mana de doua ori in buzunar daca sunteti tarani si rupeti flori din parc sau taiati aiurea copacei sau distrugeti iarba.
De asemenea, aviz celor care isi desfiinteaza gardurile vii: distrugerea unui metru liniar din acesta se va sanctiona cu 350 de lei.
In mare, s-au facut modificari agresive cu privire la sanctionarea abuzurilor si exploatarilor necorespunzatoare.

S-a adus in discutie si faptul ca momentan, bicicletele sunt interzise in parcuri. In acest sens, am avut si eu o interpelare unde i-am propus viceprimarului Miklos Gantz ca cei cu varste pana la 14 ani sa fie lasati sa circule cu bicicleta prin parcuri. La urma urmei, ei nu au voie sa circule pe drumurile publice, nici pe trotuare si nici in parcuri. Pe scurt, nu au voie sa circule cu bicicleta. Domnul Gantz mi-a comunicat ca exista o zona pentru biciclete in Parcul Tractorul. Dupa sedinta am fost acolo si am facut niste poze cu locul respectiv. adica sa se invarta saracii copii in cerc pana ametesc? Ca sa nu mai zic de faptul ca numai copiii din Tractorul sunt avantajati. Cei din Steagu sau Schei ce fac pana acolo? Isi cara bicicletele pe spate?
S-au notat afirmatiile mele si mi s-a asigurat ca se va gasi o solutie pentru aceasta problema. Am vrut sa aduc in discutie si problema refacerii skate park-ului din Centrul Civic, dar erau multi pensionari la sedinta si trebuia sa vorbeasca fiecare. In plus, era o discutie despre spatii verzi. Legat de skate park, as vrea insa sa discut cu cativa biciclisti ca sa prezinta cateva scheme si schite despre cum ar vrea sa arate un skate park si cam la ce costuri s-ar ridica.

In rest, s-au mai discutat probleme aduse la cunostinta de diversi reprezentanti ai asociatiilor de proprietari precum si chestiuni legate de plimbarea cainilor. In acest sens, in cartierul Astra se va amenaja un loc special de plimbat cainii.

Cea mai importanta veste insa este faptul ca in cursul acestui an, Parcul Tractorul va intra in reabilitare integrala, incepand de la mobilierul urban pana la flori si sistemul de iluminat.

2 comments:

FiD said...

as putea sa iti fac eu o schema pt sk8park . la costuri nu pot sa apreciez dar ma voi documenta . voi mai vorbi si cu niste bitzicleri sa ne consultam sa vedem ce sa se puna acolo . daca esti de acord astept un rasp la mn pe blog sau pe mess .

Octi said...

contributia ta e apreciabila. iti multumim !

Powered by Blogger

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner