Clinica DENTALMED

Friday, May 07, 2010

Studentii brasoveni nu ies in strada

Cel putin asa sustine Laurentiu Lukacs, secretar zonal al Uniunii Studentilor din Romania – USR. Intr-o conferinta de presa ce a avut loc la ora 11:30 in Caminul Studentesc nr.8 de pe str. Memorandului, el a afirmat ca proiectul Legii Educatiei “nu ii nemultumeste cu nimic pe studentii brasoveni”, mai mult, acestia sunt chiar multumiti de noua lege a invatamantului.

Despre atitudinea de neimplicare in protestele nationale eram sigur ca se va vorbi; n-ar fi prima oara cand studentii brasoveni sunt reprezentati de cine nu trebuie si altii hotarasc in locul lor. Asadar, stundetii brasoveni nu vor iesi in strada. Avand in vedere situatia maro care va urma, eu cred ca protestul este cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemelor. Sau vreti taxe la facultate si mai mari? Vreti ca restantele sa coste si mai mult? Vreti sa stati in aceleasi conditii de cacat sub orice critica in care parintii, poate bunicii vostri au invatat? Atunci stati linistiti in bancile voastre si inghititi tot ce vi se spune “de sus” si nu iesiti in strada. Lasati-i pe ceilalti sa se ocupe de voi si o sa traiti bine…

S-a mai precizat in conferinta ca USR prefera calea dialogului si nu iesitul in strada; dupa parerea conducerii, continutul legii noi este unul modern, care este o “avantgarda a transformarilor sociale”, a precizat Constantin Duguleana, prorector al Universitatii Transilvania.

Una din preverile noii Legi este ca in invatamantul gimnazial sa treaca si clasa a 9-a. Cu alte cuvinte, copiii vor petrece inca un an in scolile patriei noastre preaiubite.

In ceea ce priveste invatamantul universitar, o noutate ar fi acordarea de puncte – credite – studentilor implicati in activitati de voluntariat. Cu alte cuvinte, cei care au prea mult timp liber si sunt voluntari ai diverselor organizatii vor primi credite cu care vor trece mai usor in anii urmatori.

Despre aberatia de la Facultatea de Drept, conform careia nu se poate trece in anul 4 cu restante din anul 2, nu se pomeneste pe nicaieri, toata lumea tace si inghite. Asa sa fie!

 

Cu alte cuvinte, ASR invita studentii, cadrele didactice si parintii la o dezbatere, astazi, 7 mai 2010, in corpul C al Universitatii Transilvania, la ora 17:00.

Se vor dezbate patru teme importante: Invatamantul preuniversitar, invatamantul universitar, formarea cadrelor, administrarea institutiilor de invatamant.

Eu personal, la ultima tema, as propune ca cei din conducerea facultatilor si cadrele didactice sa nu faca parte din vreun partid politic. Ca asa vreau eu. Si cred ca imi dati dreptate…

asr 002 copy asr 005 copy asr 007 copy asr 008 copy

No comments:

Powered by Blogger

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner