Clinica DENTALMED

Sunday, June 27, 2010

Ce se intampla cu biserica de pe Dobrogeanu Gherea?

Nu cred ca exista brasovean care sa nu stie de faimoasa biserica de pe str. Dobrogeanu Gherea. De mai bine de 10 ani, acolo este un santier care strica frumusetea locului. Caramizi, grinzi, mizerie, moloz – toate acestea uratesc peisajul frumos si pitoresc al imprejurimilor. Piatra cubica ce porneste chiar din fata santierului pana jos intregeste sentimentul de delasare si nepasare al celor care ar trebui sa faca ceva acolo.

bis_1

Pe placuta care contine informatii despre biserica, scrie: Autorizatie de constructie 902 din 6.11.1998 Din vagile mele cunostinte in domeniu, eu stiu ca o autorizatie de constructie se elibereaza pentru 12 luni si poate fi prelungita maxim o data. Pe placuta scrie ca pe 5.10.2001 a inceput constructia propriu-zisa. Adica dupa 3 ani! Autorizatia de constructie emisa in 6 noiembrie 1998 putea fi extinsa pana in 6.11.2000. Data finalizarii constructiei este de asemenea, o necunoscuta pentru constructor.

bis_placuta

Sunt curios insa: autorizatia respectiva e valabila si pentru constructiile de langa biserica? In jurul bisericii s-au construit diverse cladiri care nu respecta deloc normele de estetica.

bisdo 016bis_2  bisdo 025

In interiorul bisericii nu se vad deloc progresele realizate de constructori in cei aproape 12 ani de cand s-a pus prima caramida. Scule, lemne, caramizi zac in praf si moloz de ceva vreme.

bis_3

Se pare ca cineva totusi locuieste acolo si isi atarna cu nonsalanta covoarele pe balustrada constructiei:

bis_4

Poarta de acces este de o frumusete deosebita ce se poate incadra excelent in stilul brancovenesco-mahala-jeg.

placa intrare poarta

Intr-un colt, langa poarta, troneaza o cruce care atesta faptul ca cei ce vroiau sa construiasca biserica stiau ca se va elibera autorizatia inca din 23 august 1997! Autorizatie pentru cruce aveau?

in numele

Iata ca imediat se fac 13 ani de la primul semn ca aici va fi construita o biserica si nici macar nu se poate oficia o slujba.

Aici puteti vedea un anunt in care se solicita bani pentru construirea bisericii. Anuntul este din 14 martie 2006. Nu s-au gasit nici pana acum fonduri?

Dar bine ca in vreme de criza Biserica Ortodoxa Romana construieste biserici. Asa e, doar prin piosenie si rugaciune putem sa scapam de criza. Construiti inaltimile voastre, biserici si scaldati-va burtile in apa sfintita si mandriti-va cu lanturile si crucile de aur pe care le purtati la gat in timpul slujbei dvs rasplatita cu o suma de bani cu care abia va puteti intretine… masinile si vilele primite moca de la BOR.

Amin.

No comments:

Powered by Blogger

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner