Clinica DENTALMED

Friday, July 30, 2010

Cum a fost la Masa Critica Brasov Iulie 2010

Pe scurt: minunat!

la 16:45 eram la volan, in Sinaia, intr-o coloana de masini care s-a intins pana in Azuga. Dupa Azuga n-am mai tinut cont de nicio limitare de viteza si am facut tot posibilul sa ajung la timp la Masa Critica. Am ajuns in Brasov fara nicio amenda si am plecat spre locul de intalnire.

Pe la 17:50, un politist intr-o masina a trecut pe langa Primarie si a ramas mirat de faptul ca eram doar cateva zeci de biciclisti in zona. I-am explicat ca o sa ne strangem mult mai multi. Ceea ce s-a si intamplat. La start s-au strans aproximativ 150 de persoane de toate varstele. Un moment inedit a fost atunci cand un copilas de maxim 7-8 ani, cu ochelari si privire putin crucisa s-a adresat politistilor: “Ne-ne-ne-nea politist, si eu pa-pa-particip la Ma-ma-ma-masa Critica”. Am zambit si mi-am vazut de treaba mea.

Plecarea s-a facut la 18 si un pic. Pe traseu s-au mai alaturat biciclisti si estimez ca numarul participantilor a fost in jur de 300-350, adica cea mai numeroasa Masa Critica din istoria Brasovului. La un moment dat, partea din fata a coloanei era pe blvd. Saturn iar partea din spate nici nu intrase in giratoriul de pe Poienelor. Pentru cateva minute, tot bulevardul Saturn era liber si linistit si nu circula nicio masina pe acolo. Imaginati-va ce liniste s-a lasat peste cartier! In acele momente mi-a venit sincer sa plang. Nu imi venea sa cred ca am reusit sa aduc laolalta atatia oameni fericiti si care se simteau bine, avand un scop comun: bicicleta. Lumea de pe margine ne zambea, ne aplauda, ne sustinea. Au fost si soferi care ne-au tinut partea si ne-au inteles. Le multumim.

Trecand peste partea lacrimogena a evenimentului, nu cred ca iesea asa bine organizat daca Politia nu ne insotea pe traseu. S-a circulat civilizat, legal si au existat mult mai putine exceptii decat alta data. Sucul de hamei de la sfarsit a incheiat ziua cum nu se putea mai bine.

Le multumesc tuturor celor care au participat sau care au promovat evenimentul, asa cum au putut ei mai bine. Ne vedem pe 27 august 2010, la ora 18:00, tot in fata Primariei!

mcritiul 013a mcritiul 026a

2 comments:

masa.critica said...

http://www.flickr.com/photos/masacriticabv

masa critica said...

http://www.flickr.com/photos/masacriticabv/

Powered by Blogger

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner